Els
Dinars de Carmanyola són una bona opció per adolescents i adults en els àpats
de fora de casa.
No és un invent nou però cada
dia esta més de moda. Si tens l'equipament adequant i
l'espai
només cal seguir les següents recomanacions per aconseguir una carmanyola saludable.
EL MENÚ
- És
important planificar el menú en base a les
recomanacions d’una alimentació saludable, equilibrada, variada i
suficient i posa-les en pràctica amb petites adaptacions o demanar consell
al Dietista-Nutricionista.
- El menú
equilibrat en quantitat i varietat ha de presentar de 4 a 6
grups d’aliments (verdures, farinacis, proteics, oli d’oliva,
fruita i/o làctics) i també cal utilitzar diferents tècniques de cocció
per aportar varietat a la setmana.
CONSELLS CULINARIS
· A
la carmanyola preparar plats únics complets que incloguin la
mateixa varietat de grups d’aliments i adaptats a l’època de l’any facilita
molt la vida del tupperista.
· Condimentar
les amanides just abans de consumir.
· La
pasta “al dente” evitarà que quedi passada al reescalfar-la.
· Si
el plat inclou ou aquest ha d'estar ben cuit.
· Salar
la carn després de posar-la al microones perquè no es ressequi.
· Afegir
suc de llimona al peix o la carn abans d’escalfar-los els farà més sucosos.
· La
carn sucosa o amb salsa és una bona opció per evitar que es ressequi o també
podem utilitzar carns texturitzades com les hamburgueses o les mandonguilles
per omplir els nostres tuppers.
RECOMANACIONS
HIGIÈNIQUES
· Assegurar
un bon estat de conservació fins a l’hora del seu consum.
· Refrigerar
el plat cuinat tapat hermèticament fins al moment de consum.
· El
transport serà en un envàs o bossa isotèrmica i s’escalfarà a més de 70ºC.
· Menjar
en un espai adequat evitant les taules de treball o pupitres per controlar
contaminacions, si no tenim un lloc on poder menjar utilitzarem tovalloletes
desinfectants i posarem la carmanyola sobre aquestes.
ELS ESTRIS
· Reutilitzar
pots de vidre de 250g (si som prou responsables de no trencar-lo) per a les
racions de sopes o gaspatxo o crema de verdures.
· Si
no disposem de microones per escalfar el menjar és millor optar per plats i/o
entrepans freds.
post
proposat per: ESTHER INGLADA
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada