dijous, 30 de maig del 2013

la carmanyola


   



Els Dinars de Carmanyola són una bona opció per adolescents i adults en els àpats de fora de casa.
 No és un invent nou però cada dia esta més de moda. Si tens l'equipament adequant i 
l'espai només cal seguir les següents recomanacions per aconseguir una carmanyola  saludable.
 
EL MENÚ

  • És important planificar el menú en base a les recomanacions d’una alimentació saludable, equilibrada, variada i suficient i posa-les en pràctica amb petites adaptacions o demanar consell al Dietista-Nutricionista.

  • El menú equilibrat en quantitat i varietat ha de presentar de 4 a 6 grups d’aliments (verdures, farinacis, proteics, oli d’oliva, fruita i/o làctics) i també cal utilitzar diferents tècniques de cocció per aportar varietat a la setmana.

CONSELLS CULINARIS 


·         A la carmanyola preparar plats únics complets que incloguin la mateixa varietat de grups d’aliments i adaptats a l’època de l’any facilita molt la vida del tupperista.

·         Condimentar les amanides just abans de consumir.

·         La pasta “al dente” evitarà que quedi passada al reescalfar-la.

·         Si el plat inclou ou aquest ha d'estar ben cuit.

·         Salar la carn després de posar-la al microones perquè no es ressequi.

·         Afegir suc de llimona al peix o la carn abans d’escalfar-los els farà més sucosos.

·         La carn sucosa o amb salsa és una bona opció per evitar que es ressequi o també podem utilitzar carns texturitzades com les hamburgueses o les mandonguilles per omplir els nostres tuppers.


RECOMANACIONS HIGIÈNIQUES 

·         Assegurar un bon estat de conservació fins a l’hora del seu consum.

·         Refrigerar el plat cuinat tapat hermèticament fins al moment de consum.

·         El transport serà en un envàs o bossa isotèrmica i s’escalfarà a més de 70ºC.

·         Menjar en un espai adequat evitant les taules de treball o pupitres per controlar contaminacions, si no tenim un lloc on poder menjar utilitzarem tovalloletes desinfectants i posarem la carmanyola sobre aquestes.

 
ELS ESTRIS 
·         Reutilitzar pots de vidre de 250g (si som prou responsables de no trencar-lo) per a les racions de sopes o gaspatxo o crema de verdures.

·         Si no disposem de microones per escalfar el menjar és millor optar per plats i/o entrepans freds.

post proposat per: ESTHER INGLADA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada