dilluns, 10 de febrer de 2014

que juguin !!
Que juguin, que seran uns adults creatius
La capacitat de jugar és una actitud vital.


“Si juguen tindran una actitud positiva, optimista i creativa”, assegura la Imma Marín, directora de Marinva,  joc i educació.


A més quan es juga, es fa un esforç, però com és un esforç fet amb plaer és molt lleuger, no cansa. “Per això és tan important jugar, perquè no només és divertir-se, sinó que és una capacitat bona per a la salut física i mental de les criatures”.


Les criatures fan moltes activitats extraescolars, però juguen poc. I això que hi ha joguines tan seductores com el coet espacial de Barruguet


A més, a partir dels 6 i 8 anys, el joc disminueix, i es concentra bàsicament en videojocs, “que no és que sigui dolent, però el repertori lúdic hauria de ser més ampli”.


Curiosament, en aquesta disminució, les nenes són les primeres que abandonen els jocs abans que els nens. I per què? “Perquè no està valorat com una activitat productiva, perquè la tendència social és fer créixer les criatures ràpidament; confonem la nostra autonomia amb la de les criatures”.·         L’autora : Trinitat Gilbert

                                                       

http://criatures.ara.cat/lidiuenparenting/2013/07/07/que-juguin-que-seran-uns-adults-creatius/ 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada