dilluns, 3 de febrer del 2014

MENJADORS ECOLÒGICS

ASSOCIACIÓ DE MENJADORS ECOLÒGICS I EL PROJECTE PER A QUE TOTES LES ESCOLES PUGUIN OFERIR UN MENJAR QUE ALIMENTI


L’Associació Menjadors ecològics neix amb la voluntat de donar la formació i assessorament necessaris per fer aquest canvi de menjador. Volem promoure els menjadors ecològics i de proximitat com a model saludable, educatiu, sostenible i just.



Descripció del projecte

Amb el documental “El plat o la vida” varem veure que un menjador ecològic i de proximitat, és possible. Durant dos anys hem compartit experiències arreu del territori amb escoles, Ajuntaments i AMPAS que volen un menjador ecològic però que no tenen les eines ni els coneixements per fer el canvi.



El documental el podeu veure aquí http://vimeo.com/49967977 i el podeu descarregar aquí http://www.elplatolavida.claraboia.coop/?page_id=520



LES NOSTRES FITES


Per promoure i recolzar els menjadors ecològics des de l’Associació Menjadors ecològics hem elaborat un pla d’acció centrat en:
1. Documentar les escoles amb menjador ecològic i la seva xarxa d'abastiment mitjançant la creació d’un mapa interactiu de lliure accés online on es situaran les escoles bressol i CEIP ecològics de Catalunya i el seus productors/ distribuïdors. Perquè situar la realitat actual ens ajudarà a potenciar una xarxa més eficient que contribueixi a millorar l'abastiment, distribució i preu dels aliments ecològics, tant per les noves escoles que facin el canvi com per les ja existents.


2. Crear una plataforma de formació i d'assessorament integral dirigida a totes les parts implicades (des del camp al plat) i que proporcionarà serveis com ara: programació de cultius, disseny i aprofitament d'una horta escolar, formació per el personal de cuina i monitoratge, menús saludables, gestió de costos i comandes, tallers per les famílies, etc.


Qui tingui més interès en el projecte pot visitar aquestes dues pàgines web



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada